Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
Breng 2 dl water aan de kook met de laurierblaadjes en foelie.
Voeg de aardappelen toe en kook ze in ± 15 minuten gaar.
Bestrooi de kalkoen met het kruidnagelpoeder en zout.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kalkoenblokjes in 4 minuten goudbruin.
Roer de tomatenpuree en 1,5 dl water door het vlees en laat afgedekt 5 minuten sudderen.
Giet de aardappelen af, verwijder de laurierblaadjes en foelie en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen fijn met de resterende boter en voeg zoveel kookvocht toe tot een smeuïge puree ontstaat.
Schep de paksoireepjes door de stamppot en warm nog 2 minuten door.
Breng indien nodig op smaak met extra zout.
Schep de stamppot op 4 borden en maak een kuiltje in het midden.
Schep de kalkoenblokjes en de jus in het kuiltje en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse komkommersalade of een lepel mosterd voor extra smaak.Wijnadvies:Een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of Viognier past goed bij de zachte kalkoen en kruidige jus.