Meng het anijszaad door de bloem in een grote kom.
Los de gist op in de lauwe melk en laat 5 minuten staan tot het gaat schuimen.
Voeg de opgeloste gist, ei, honing, olie, rietsuiker en zout toe aan de bloem.
Kneed het deeg minimaal 10 minuten stevig door tot het soepel en licht plakkerig is.
Voeg eventueel 1 tot 4 eetlepels melk toe als het deeg te droog is.
Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in porties ter grootte van een mandarijn.
Vorm van elk stuk een langwerpige, puntige broodvorm of maak er leuke haantjes of haasjes van.
Vet een bakplaat in met olie en leg de deegfiguren erop.
Laat ze afgedekt onder een theedoek nog 15 minuten narijzen.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bestrooi de broodjes met extra anijszaad.
Bak de palmpaashanen in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de palmpaashanen met een likje roomboter of jam bij het paasontbijt, of laat kinderen ze zelf versieren met rozijnen of glazuur.Wijnadvies:Geen wijn nodig bij dit kinderfavorietje, maar een glas warme chocolademelk of een mild kruidentheetje past perfect.