Verhit de olie in een pan en bak de kippenlevertjes, sjalot en selderij ± 2 minuten al omscheppend.
Voeg de wijn, kappertjes en bouillonpoeder toe en laat onafgedekt ± 8 minuten zachtjes koken tot de wijn is verdampt.
Verwarm de grill op de hoogste stand voor.
Pureer intussen in een keukenmachine het kippenlevertjesmengsel en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de pane con noci in 12 plakjes en rooster die op het rooster in ± 3 minuten ± 10 cm onder grill goudbruin; keer ze halverwege.
Besmeer de plakjes dik met de levermousse en garneer met de walnoten.
Over italiaans brood
Ciabatta en ciabattina kenmerken zich door een dun krokant korstje en een luchtige binnenkant.
Het deeg van focaccia wordt bestreken met geurige olijfolie en bestrooid met gemengde kruiden en daarna op een steen gebakken.
Pane con noci lijkt qua uiterlijk een beetje op stokbrood, maar is verrijkt met gemalen walnoten en olijfolie, waardoor het brood een heel eigen smaak krijgt.