Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pannenkoeken met Ham en Champignons
Heerlijke hartige pannenkoeken gevuld met romige champignons en ham, gegratineerd met gruyère kaas.
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
houten lepel
braadpan
ovenschaal
klopper
Ingrediënten
▢
Voor het deeg:
▢
200
g
meel
▢
50
g
boter
▢
2
eieren
▢
3
dl
melk
▢
1
snufje
zout
▢
Voor het garnituur:
▢
250
g
ham
▢
250
g
champignons
▢
2
sjalotten
▢
50
g
meel
▢
50
g
boter
▢
500
ml
melk
▢
50
g
geraspte gruyère kaas
▢
Peper en zout
Instructies
Giet het meel in een mengkom en maak een kuiltje.
Breek de eieren hierin en voeg de gesmolten boter en zout toe.
Meng geleidelijk met de koude melk tot een vloeibaar beslag.
Laat 1 uur rusten.
Pel en snipper de sjalotten.
Smelt de helft van de boter in een pan en fruit de sjalotten zacht.
Voeg de in blokjes gesneden champignons toe en stoof tot het vocht verdampt is.
Smelt de rest van de boter in een pan en voeg het meel toe.
Giet de melk erbij en roer tot een gladde saus.
Voeg de champignons en in blokjes gesneden ham toe.
Bak de pannenkoeken en vul ze met het mengsel.
Rol ze op en leg ze in een ovenschaal.
Bestrooi met geraspte gruyère en gratineer 5 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pannenkoeken
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden