Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pannenkoekpuntjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Hapjespan
Ingrediënten
▢
250
g
bloem
▢
5
dl
melk
▢
3
eieren
▢
100
g
geraspte kaas
▢
2
eetlepel(s)
verse tijmblaadjes
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
2
uien
in ringen
▢
4 to
maten
in partjes
▢
1
courgette
in plakjes
▢
1
zak
panklare spinazie à 300 g
▢
peper
▢
zout
Instructies
Doe de bloem in een kom en schenk de helft van de melk erbij.
Klop tot een glad beslag en meng de eieren en rest van de melk erdoor.
Roer de kaas, de tijm en peper en zout naar smaak door het beslag.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui goudbruin.
Voeg de tomaat en de courgette toe en bak 5 minuten mee.
Doe de spinazie in 2-3 porties bij de groenten en laat op hoog vuur slinken en het vocht verdampen.
Breng de groenten op smaak met peper en zout en schep de helft van de groenten uit de pan.
Verdeel de helft van het beslag over de groenten in de pan en bak de pannenkoek aan allebei de kanten goudbruin en gaar.
Bak in de resterende olie met de rest van de groenten en het beslag nog een 2e grote pannenkoek.
Snijd de pannenkoek in punten en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met knoflooksaus.
Wijnadvies: Huiswijn, Ribera del Guadiana, rosé, Spanje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Pannenkoeken