Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pappardelle met Gerookte Zalm en Asperges in Romige Boursinsaus
Een romige pappardelle met gerookte zalm en asperges, ideaal voor een luxe diner of een speciaal etentje!
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Koekenpan
koksmes
snijplank
grote schaal
Ingrediënten
▢
½
bakje
Boursin voor de keuken
▢
1
ui
fijn gesneden
▢
1
zoete puntpaprika
in stukjes
▢
2
tenen
knoflook
geperst
▢
150
gram
pappardelle
▢
200
gram
gerookte zalm
in plakjes
▢
500
gram
asperges
geschild en in stukjes gesneden
Instructies
Verhit een koekenpan en braad de ui, knoflook en paprika tot ze zacht en geurig zijn.
Kook de asperges in een pan met water tot ze halfgaar zijn, ongeveer 5 minuten.
Kook tegelijkertijd de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Zodra de pappardelle gaar is, giet je het af en roer je de Boursin erdoor totdat deze volledig is gesmolten en de pasta romig is.
Leg de pappardelle op een grote schaal.
Leg de plakjes gerookte zalm gelijkmatig over de pasta.
Verdeel de hete ui, knoflook en paprika over de zalm.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke combinatie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian