Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paprika Bavarois
Porties:
10
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
10 vormpjes (doorsnede 8 cm)
Ingrediënten
▢
10
g
boter of margarine
▢
1
sjalot
fijngehakt
▢
1
teentje
knoflook
fijngeperst
▢
1
takje
tijm
▢
1
laurierblad
▢
750
g
rode paprika
in reepjes
▢
2
eetlepels
witte wijn
▢
2
eetlepels
rode wijnazijn
▢
1 ½
dl
slagroom
▢
2
blaadjes
witte gelatine
▢
Zout
▢
peper
▢
Citroensap
Instructies
In boter sjalot en knoflook 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg tijm, laurier, paprika, wijn en azijn toe.
Bak 30-40 minuten tot de paprika zacht is en het vocht is verdampt.
Verwijder laurier en tijm.
Pureer het paprikamengsel.
Klop de slagroom stijf.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
Los de uitgeknepen gelatine op in een beetje warm water (niet laten koken!
).
Meng snel met het paprikamengsel.
Voeg de opgeloste gelatine, zout, peper en citroensap toe aan het paprikamengsel en schep de slagroom erdoor.
Vul de vormpjes en laat het geheel 3 uur opstijven.
Stort de bavarois uit de vormpjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke paprika bavarois!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht