Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paprikasoep met aubergine
Snel te maken.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
soeppan
Oven
Ingrediënten
▢
2
aubergines
ca. 500 g
▢
3
eetlepel
olijfolie
▢
1
doosje(s)
Italiaanse kruiden
diepvries 50 g
▢
1
pot
paprika's
hele geroosterde 465 g
▢
1
pak
gezeefde tomaten
500 g
▢
2
tabletten
groentebouillon
▢
1
beker
fetablokjes
kaas 200 g
▢
4
meergranenpistolets
Instructies
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Aubergines schoonmaken, in lange repen snijden en op bakplaat leggen.
Besprenkelen met zout en helft van olie.
Auberginerepen ca. 15 minuten roosteren.
Rest van olie verhitten in soeppan.
Kruiden en helft van paprika's ca. 1 minuut bakken.
Gezeefde tomaten toevoegen en geheel pureren.
Bouillontabletten en 200 ml water toevoegen.
Soep zacht laten koken.
Rest van paprika's in blokjes snijden.
Auberginerepen in blokjes snijden.
Groenteblokjes door soep roeren.
Soep pittig op smaak brengen met zout en peper.
Fetablokjes verkruimelen.
Helft van kaas in soep laten smelten.
Soep serveren in grote kommen, met pistolets.
Rest van kaas erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch