Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Parelhoenfilet met Champignonroomsaus en Spinazie
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekenpan met antiaanbaklaag
Kleine steelpan
Wok
Ingrediënten
▢
250
g
kastanjechampignons
▢
2
sjalotten
▢
50
g
roomboter
▢
100
ml
witte wijn
▢
125
ml
crème fraîche
▢
2
parelhoenfilets
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
300
g
panklare spinazie
Instructies
Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
Snijd de champignonhoedjes in piepkleine blokjes.
Pel en snipper de sjalotten zeer fijn.
Verhit in een kleine steelpan 1 eetlepel boter en fruit hierin kort de sjalot.
Voeg vervolgens de champignonblokjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee.
Schenk de witte wijn erbij en verwarm dit 5 minuten zachtjes.
Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt op een koele plek.
Laat de parelhoenfilets 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bestrijk de parelhoenfilets met olie en bestrooi met zout en peper.
Bak de parelhoenfilets in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Verwarm intussen de champignonsaus zachtjes opnieuw.
Smelt in een wok de rest van de boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
Laat de parelhoenfilets 1 minuut op een snijplank rusten en snijd ze dan schuin in dunne plakjes.
Verdeel de uitgelekte spinazie over vier warme diepe borden.
Rangschik de plakjes parelhoen erop en schenk de champignonsaus erover en ernaast.
Maal een beetje peper over de saus en langs de rand van het bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium tot volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
455
kcal
|
koolhydraten:
11
g
|
Protein:
34
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.6
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal