Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Parfait van kippenlevertjes
Allerhande 2002
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grill
Keukenmachine
patévorm
of schaaltje inhoud ca. 0,5 liter
Ingredients
▢
1
theelepel
kippenbouillon
vloeibare
▢
250
g
kippenlevertjes
▢
3
tenen
knoflook
▢
75
g
gezouten boter
▢
1
eetlepel
armagnac
of cognac (slijter)
▢
zout
▢
peper
versgemalen
▢
2
takjes
oregano
verse
▢
2
voorgebakken
ciabatta's met walnoten
koeling
▢
1
theelepel
olijfolie
om in te vetten
Instructions
In pan 1 dl water met bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen.
Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Boter in stukjes snijden en toevoegen.
Tot gladde, luchtige puree mengen.
Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen.
Bovenkant gladstrijken.
Blaadjes van takjes oregano plukken.
Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano.
Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Broodjes schuin in lange, dunne plakjes snijden.
Sneetjes op grillrooster ca. 10 cm onder hete grill in 2 à 3 minuten goudbruin roosteren halverwege keren.
Patévorm op plank zetten en sneetjes geroosterd brood ernaast leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
Land van herkomst
Frankrijk