Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Parijse soezen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Oven
Ingrediënten
▢
2½
dl
water
▢
50
gr
boter
of margarine
▢
150
gr
bloem
▢
30
gr
maïzena
▢
5
eieren nr 3
▢
1
tl
bakpoeder
▢
½
l
slagroom
▢
2
el
suiker)
▢
2
pakjes
klopvast
▢
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 250°C (hetelucht 225°C).
Maak het soezendeeg volgens het soezenrecept ongezoete soezen.
Bestrooi een bakblik met wat bloem en schep met 2 lepels 12-15 hoopjes beslag op de plaat (of gebruik een garneerspuit).
Bak de soezen 35 minuten.
Open de oven niet voordat de baktijd om is.
Na het bakken meteen één zijde van de soezen met een schaar openknippen, openvouwen en ze laten afkoelen.
Sla de slagroom met suiker en klopvast stijf en vul elke soes ermee.
Klap ze dicht en bestrooi ze eventueel rijkelijk met poedersuiker
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak