Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Parijse worstenbroodjes met een dipsausje van mierikswortel en ketchup
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenplaat
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olie
▢
4
varkensworsten
dunne
▢
1
eetlepel
graan mosterd
▢
1
eierdooier
▢
1
snuifje
zout
▢
4
eetlepels
ketchup
▢
4
theelepel
mierikswortel
fijngeraspt of kant-en-klare pasta
▢
2
takjes
rozemarijn
▢
1
blik
croissantdeeg
vers van 240 g
▢
1
dl
Icetea Green
Instructies
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Kleur de worstjes aan in de pan.
Haal het deeg uit de verpakking en scheur het langs de geperforeerde lijn los.
Zo bekom je verschillende driehoekjes.
Bestrijk het midden van de deegvelletjes met wat mosterd en schik de worstjes tegen een zijde aan.
Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
Strooi ze over de worstjes.
Rol het deeg dicht en schik het deeg op een ovenplaat.
Doreer de bovenzijde met wat eierdooier en zet 10 tot 12 minuten in de oven.
Meng intussen de mierikswortel en de ice-tea door de ketchup.
Breng op smaak met zout.
Schik de worstenbroodjes in een grote schaal met in het midden een potje saus.
Serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk