Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Parmezaanse kaaskroketten
Heerlijke Parmezaanse kaaskroketten, een smaakvol en krokant borrelhapje.
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
afkoeltijd
1
uur
uur
Total time
1
uur
uur
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
keukenpapier
Ingrediënten
▢
50
gram
bloem
▢
50
gram
boter
▢
2
eieren
gesplitst
▢
Frituurolie
▢
5
dl
melk
▢
150
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
Paneermeel
▢
Peper
▢
Bloem
▢
Losgeklopt ei
Instructies
Maak een dikke bechamelsaus: smelt boter, roer bloem erdoor en giet koude melk erbij.
Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
Neem van het vuur en voeg eierdooiers en Parmezaanse kaas toe.
Breng op smaak met peper (geen zout, kaas is al zout).
Spreid uit op een plaat en laat volledig afkoelen.
Snijd in rechthoekige kroketten.
Wentel in bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
Laat enkele uren rusten in de koelkast.
Bak goudbruin in frituurolie op 185°C.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een tomatensaus of aioli.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Kaas
/
Snack
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Borrel /
Bruiloft
/
Koningsdag
/
Oranje sport wedstrijden
/
Oud & Nieuw
/
Verjaardag