Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasen Cupcakes: Schattige Eendjes
Porties:
12
Stuks
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
spuitzak
12 papieren cupcakevormpjes
Ingrediënten
▢
10
marshmallows
minimaal
▢
Oranje fruittoffees
bijvoorbeeld van Fruitella
▢
Decoratie voor de ogen: krenten of mini smarties
▢
12
soesjes
▢
Gele smeltsnoepjes
Candy Melts
▢
125
gram
boter
▢
125
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
125
gram
suiker
▢
2
eetlepels
melk
▢
2
grote
eieren
▢
Voor het vanille glazuur:
▢
450
gram
poedersuiker
▢
4
eetlepels
boter
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
2
eetlepels
melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 170°C (Hetelucht Plus) en plaats de papieren vormpjes in het cupcake bakblik.
Snijd de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa.
Voeg vervolgens de eieren en melk toe.
Voeg daarna het bakmeel en de suiker toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes circa 20 minuten in de oven, of tot een satéprikker er droog uitkomt.
Plaats alle ingrediënten voor het vanille glazuur in een kom en meng tot een romig geheel.
Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, smeer je wat glazuur op alle cupcakes.
Plaats op de rechterhelft van de cupcake een soesje, zodat dit de kop van de eend vormt.
Snijd de marshmallows diagonaal doormidden, zodat aan één kant een punt ontstaat.
Plak op elke cupcake op de linkerhelft, achter de soes, één helft marshmallow met de punt naar boven.
Dit is de staart.
Smeer wat extra glazuur op de cupcakes rondom de kop en de staart, zodat het soesje en de marshmallow goed blijven zitten.
Gebruik een spatel of lepeltje om de juiste vormen van het eendje te creëren.
Plaats de cupcakes 15 minuten in de vriezer, zodat ze stevig worden en het geheel niet meer loslaat.
Plaats een vuurvaste schaal op een pan met kokend water en laat de gele smeltsnoepjes smelten tot een glad, vloeibaar geheel.
Doop de bevroren cupcakes in de gesmolten gele substantie.
Indien de eerste laag te dun is, laat de cupcakes dan eerst hard worden en doop ze vervolgens nog een keer in de gele substantie.
Vorm met de oranje fruittoffee de snavels van de eendjes.
Plak met wat extra glazuur de snavel op de kop.
Gebruik een spuitzak om twee kleine toefjes op de kop te creëren voor de ogen.
Plak vervolgens een smartie of krent op het glazuur.
De eendjes zijn nu klaar!
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze schattige en feestelijke cupcakes geïnspireerd op het boek
'What's New Cupcake?' door Karen Tack en Alan Richardson.
Perfect voor een vrolijk paasfeest!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
Feestdagen etc
Pasen