Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paskha obiknovennaya
Russische paaskwark
Porties:
20
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
kwark
▢
⅛
liter
zure room
▢
200
gram
boter
ongezouten
▢
2
eetlepels
zout
▢
125
gram
suiker
Instructies
Doe de kwark in een vergiet, leg er een stuk kaasdoek over en zet daar een gewicht op.
Laat de kwark zo 24 uur op kamertemperatuur staan en druk de kwark dan door een zeef in een kom.
Voeg de zure room, de boter, het zout en de suiker toe en roer tot het mengsel helemaal glad is.
Voeg zo nodig nog wat suiker toe.
Doe dit mengsel over in een met fijn kaasdoek beklede vorm met een inhoud van 3 1/2 liter.
Zet er een gewicht op en laat de kom 24 uur in de koelkast staan.
Stort de paskha voorzichtig op een platte schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
/
Zuivel
Land van herkomst
Rusland