Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta e broccoli
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
g
korte pasta
▢
500
g
broccoli
▢
4
ansjovis
▢
2-3
teentjes
knoflook
▢
olijfolie
▢
1
peperoncino
Spaanse peper
▢
geraspte Parmenzaanse kaas
of pecorino
▢
zou
Instructies
Was de broccoli, snij de bladeren en bloemen los van de dikke stam.
Gooi lelijke of gele bladeren weg.
Verwijder de houtachtige en draderige delen van de stam.
Schil de stam zodat u zachte stukken overhoudt.
Snij die in kleinere stukken.
Rits de groene bladeren van de stelen en schil de stelen.
Snij vervolgens de balderen en stelen in stukjes.
Kook de stam en stelen in water met zout.
Als de stam zacht wordt de bladeren toevoegen en dan de pasta en tenslotte de bloemen in roosjes.
Intussen wat olie in een pan verwarmen en druk de ansjovisjes hierin fijn.
Voeg hieraan de eel fijngesneden knoflook en peperoncino toe.
De gare pasta en broccoli afgieten en vermengen met de geurige olie.
Geraspte pecorino erover.
Even doormenegen en opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
Land van herkomst
Italië