Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta met pittige tomatensaus
Allerhande 2002
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
Magnetronschaal
staafmixer
Ingrediënten
▢
150
g
penne
▢
400
g
tastytomtomaten
▢
1
rode peper
▢
1
teen
knoflook
▢
2
tl
Provençaalse kruiden
▢
2
bosuitjes
▢
150
g
achterham
Instructies
Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een
scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een
magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed.
Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen.
Giet de pasta af en schep in diepe borden.
Verdeel de tomatensaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.
Lekker erbij:
Parmezaanse kaas, rucola
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië