Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta met room, lente-ui en champignons
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
kastanjechampignons
▢
wat
boter
of olie om in te bakken
▢
4
lente-uitjes
▢
50
ml
witte wijn
▢
200
ml
slagroom
▢
350
gram
korte pasta naar keus
Instructies
Veeg de champignons schoon met keukenpapier.
Snijd heel grote in kwarten, half grote doormidden en laat kleintjes heel.
Of doe niet moeilijk en hak alles grof.
Snijd de lente-uitjes in plakjes.
Gebruik ook het donkergroen maar houd dat apart.
Verhit wat boter of olie en bak er het licht gekleurde gedeelte van de lente-ui en de champignons samen in, op flink hoog vuur.
Bestrooi met wat zout.
Op een gegeven moment beginnen de paddenstoelen vocht los te laten.
Doe op dat moment de witte wijn erbij en laat even mee bruisen.
Voeg de room toe en draai het vuur laag.
Pruttel zachtjes 4 minuten en haal van het vuur.
Het is nogal vloeibaar maar dat is goed.
Kook de pasta in water met zout al dente, giet af en meng op laag vuur 2 minuten met de saus en het achtergehouden groen van de lente-ui.
Wie wil draait aan de pepermolen of voeg chilivlokken toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pasta
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch