Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta met spinazie, pijnboompitten en zon gedroogde tomaatjes
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Wokpan
houten lepel
keukenpapier
Ingrediënten
▢
200
gram
tagliatelle
▢
1
ui
fijngehakt
▢
250
gram
champignons
in plakjes
▢
Keukenroom naar smaak
▢
75
gram
gerookte kip
ham of spekreepjes (optioneel voor niet-vegetarisch)
▢
300
gram
verse spinazie
▢
1
bouillonblokje
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
Handje
pijnboompitten
▢
Klein
potje zongedroogde tomaten in olie
uitgelekt
Instructies
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin en krokant zijn.
Leg ze vervolgens op keukenpapier om af te koelen.
Fruit ondertussen de ui in een wokpan met wat olie tot deze glazig is.
Voeg de champignons toe en bak deze mee.
Voeg eventueel de vleesreepjes toe als je niet vegetarisch kookt.
Voeg de verse spinazie toe en laat het slinken.
Meng de uitgelekte zongedroogde tomaten door de spinazie en warm dit geheel kort door.
Voeg keukenroom, het bouillonblokje en peper en zout naar smaak toe.
Roer goed door en laat even pruttelen.
Giet de tagliatelle af en verdeel deze over de borden.
Schep het spinaziemengsel over de tagliatelle en garneer met de geroosterde pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas Chardonnay past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
Land van herkomst
Italië