Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta pesto met zalm en spinazie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
pasta
▢
1
zalmmoot
of gerookte zalm
▢
300
gram
verse- of diepvries spinazie
▢
1,5
eetlepel
creme fraîche
▢
1
eetlepel
kruidenroomkaas
▢
4
theelepel
groene pesto
▢
1
handvol
parmezaanse kaas
▢
1
handvol
pijnboompitten
▢
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Doe de verse- of diepvries spinazie in een pan en warm dit op laag vuur op.
Breng de zalm op smaak met peper en zout.
Voeg een scheut olijfolie toe in een pan en bak de zalm ongeveer 1 minuut op hoog vuur.
Zet vervolgens het vuur zachter en bak de zalm 2 tot 3 minuten, keer hem vervolgens om en bak de andere kant ook 2 tot 3 minuten.
Haal de zalm wanneer hij mooi gaar is uit de pan.
Wanneer de spinazie opgewarmd is, voeg je de pesto, creme fraîche en kruidenroomkaas toe.
Roer alles goed door elkaar heen.
Giet de pasta af en meng dit door het spinaziemengsel heen.
Verdeel de pasta vervolgens over twee borden.
Bak de pijnboompitten een aantal minuten op laag vuur, totdat je de pijnboompitten begint te ruiken.
Pas op dat ze niet aanbranden!
Snijd de zalm in stukjes en verdeel dit samen met de pijnboompitten en de parmezaanse kaas over de borden met pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vis