Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta Tonijnsalade met Sperziebonen
AllerHande 2006
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
slaschaal
vergiet
Ingrediënten
▢
250
g
pipe rigate pasta
▢
500
g
sperziebonen
▢
½
eetlepel
mosterd
▢
3
eetlepels
mayonaise
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
2
blikjes
tonijn op water
à 185 g, uitgelekt
▢
100
g
zwarte olijven zonder pit
fijngesneden
▢
2
eieren
hardgekookt
▢
1
blikje
ansjovisfilets
46 g
Instructies
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water in een vergiet, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.
Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper.
Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.
Voeg de sperziebonen en zwarte olijven toe aan de pastasalade en meng voorzichtig.
Snijd de hardgekookte eieren in achten en leg ze samen met de ansjovisfilets op de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de tonijn en de frisse smaak van de salade.
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.6
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Salade
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Zout arm