Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastasalade met Tonijnsaus en Kipfilet
Een heerlijke pastasalade met een romige tonijnsaus, kipreepjes en frisse kappertjes. Deze salade is perfect voor een feestelijke maaltijd of als bijgerecht tijdens de kerst.
Porties:
10
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
grote kom
kookpan
Ingrediënten
▢
500
g
pasta
bijv. Honig Schelpjes
▢
2
eetlepels
boter
▢
400
g
kipfilet
in reepjes
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
300
g
tonijn in olie
uitgelekt
▢
1
blikje
ansjovis
uitgelekt
▢
½
dl
olijfolie
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
5
eetlepels
kappertjes
▢
4
dl
zelfgemaakte mayonaise
▢
4
eetlepels
augurkjes
kleingesneden
▢
Verse
basilicum
Instructies
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar, spoel af met koud water en laat afkoelen.
Bak de reepjes kip in boter met zout en peper in ongeveer 5 minuten bruin en gaar.
Pureer in een keukenmachine de tonijn, ansjovis, olijfolie, citroensap en 3 eetlepels kappertjes tot een gladde pasta.
Roer de tonijnsaus door de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
Meng de tonijnsaus en de gebakken kip door de afgekoelde pasta.
Garneer de salade met de overgebleven kappertjes, augurkjes en verse basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij de romige tonijnsaus en de lichte smaken van de salade.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Salade
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst