Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastaschotel met Gorgonzola en Walnoten
Hartige pastaschotel met gorgonzola, walnoten en paprika, een smaakvol en eenvoudig vegetarisch gerecht.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenschaal (± 1 liter)
pannen
Ingrediënten
▢
1
ei
▢
1
kleine
paprika
▢
1
doosje
diepvries Italiaanse kruiden
▢
2 ½
dl
melk
▢
200
g
pasta
bijv. penne
▢
25
g
boter
▢
25
g
bloem
▢
50
g
gorgonzola
▢
50
g
walnoten
gepeld
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe.
Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en laat ± 5 minuten zachtjes koken.
Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
Hak de walnoten grof.
Laat de helft van de gorgonzola smelten in de saus.
Giet de pasta af.
Schep de walnoten, de helft van de paprika, de Italiaanse kruiden en de helft van de saus door de pasta.
Breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in en schep de pasta erin.
Roer het ei en de rest van de paprika door de rest van de saus en strijk over de pasta.
Snijd de rest van de gorgonzola in stukjes en verdeel over de schotel.
Bak de pastaschotel in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, of een lichte rode wijn, zoals een Bardolino.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Noten
/
Ovenschotel
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch