Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasteibakjes met roomkaas en amandelen
Heerlijke pasteibakjes met een romige kaasvulling en amandelen, een smaakvol en feestelijk hapje.
Porties:
8
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koekenpan
kom
Uitsteekvormen of glas (Ø 5 cm)
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
amandelen
▢
30
gram
belegen kaas
plak
▢
½
pakje
bladerdeeg
▢
1
ei
gesplitst
▢
4
eetlepels
melk
▢
200
gram
roomkaas
MonChou of Rederijkertje
▢
Paprikapoeder
▢
Peper
▢
Tuinkers
▢
Zout
Instructies
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol uit tot een dunne lap (2 mm).
Steek 8 bodems en 16 ringen (Ø 5 cm) uit het deeg.
Bestrijk de ringen met eiwit en zet ze op de bodems.
Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak 10-15 minuten op 200°C.
Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
Meng de roomkaas met melk, amandelen, zout en peper.
Vul de pasteibakjes met het roomkaasmengsel.
Snijd de kaas in blokjes of steek er figuurtjes uit.
Garneer de pasteitjes met kaas, tuinkers en paprikapoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay, of een mousserende wijn.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Kaas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Borrel /
Verjaardag