Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pasteis de bacalhau
Portugese kabeljauwkroketten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
Hollandse garnalen
▢
5
vellen diepvries filodeeg
1/2 pak à 225 g
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
125
ml
slagroom
▢
2
theelepel
kerriepoeder
▢
zout
▢
1
volle eetlepel mayonaise
▢
50
g
waterkers
Instructies
Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie.
Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar.
Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4 soufflébakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg.
Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan.
Bak de deegbakjes in de oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin.
Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf.
Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden.
Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes.
Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijntip:
Bij dit knapperige gerechtje past een crispy, kruidige wijn als een Pinot Gris d'Alsace.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snack
/
Vis
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Portugal