Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastinaak, citroen en amandelsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
g
boter
▢
1
ui
fijngesneden
▢
450
g
pastinaak
geschild en in stukken gesneden
▢
½
tl
gemalen komijn
▢
900
ml
groentebouillon
▢
1
el
peterselie
versgehakt of koriander
▢
300
ml
melk
▢
75
g
amanderschaafsel
kleiner gesneden
▢
1
citroen
schil er van geraspt
▢
zout
▢
peper
Voor het serveren:
▢
4
el
crème fraîche
of zure room
▢
25
g
amandelschaafsel
geroosterd
▢
takjes
peterselie
▢
citroenschil
in dunne reepjes
Instructies
Bak de ui 5 min. in boter tot ze zacht is.
Voeg de pastinaak toe en roerbak 2-3 min.
Voeg de komijn, bouillon en peterselie erbij.
Laat dit 20 min. zachtjes koken.
Pureer de soep en schenk er de melk bij en voeg de amandelen en citroenschil toe.
Breng weer op temperatuur en op smaak met zout en peper.
Giet de soep in kommen en versier de soep met een lepel crème fraiche of zure room, geroosterd amandelschaafsel, peterselie en citroenschil.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch