Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastinaak en Bleekselderij Salade met Hüttenkäse
Een frisse en gezonde salade met pastinaak, bleekselderij, Hüttenkäse en rozijnen. Heerlijk als bijgerecht of lichte lunch!
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
pan
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
eetl
olijfolie
▢
1
eetl
yoghurt of sandwichspread
▢
2
stelen bleekselderij
▢
2
eetl
rozijnen
▢
150
g
Hüttenkäse
cottagecheese of andere kaas in blokjes
▢
1
ui
▢
1
grote
pastinaak
knolselderij of winterwortel
▢
Tomaat en olijven naar wens
Instructies
Borstel de pastinaak goed schoon en snijd harde stukken schil weg.
Snijd de pastinaak in blokjes en kook deze 10 minuten in water (niet te gaar).
Snijd de gewassen bleekselderij in smalle reepjes.
Roer de olie, yoghurt (of sandwichspread), de fijngesnipperde ui en de rozijnen door elkaar.
Voeg de bleekselderij, pastinaak en Hüttenkäse of andere kaas erbij.
Meng alles voorzichtig door elkaar en leg naar wens olijven en plakjes tomaat erbovenop.
Serveer met zilvervliesrijst of quinoa, indien gewenst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Lunch
/
Salade
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch