Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastinaak spinaziegratin met Kaas
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
2
grote
pastinaken
▢
500
gram
spinazie
of snijbiet
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
olijfolie
▢
zout
▢
peper
▢
125
ml
room
▢
2
dl
kwark
▢
1
ei
▢
100
g
Edammer kaas
geraspt
Instructies
Snij de pastinaken in de lengterichting in 15 to 20 cm lange reepjes en stoom ze boven kokend water in 3 à 4 minuten gaar.
Was de spinazie en hak het grof.
Hak de ui en het teentje knoflook fijn en fruit ze in olijfolie.
Voeg de spinazie toe en laat dit met het deksel op de pan gaar worden.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de room, de kwark en het ei met de kaas.
Vet een ovenschaal in en doe hier de helft van de spinazie in.
Bedek dit met de pastinaak reepjes en leg daarop weer spinazie.
Giet nu het kaasmengsel over de schotel en zet hem 15 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch