Heerlijke, krokante pastinaakbeignets met koriander voor een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd. Serveer met appelchutney voor de perfecte smaakbalans.
Kook de pastinaak in ongeveer 10 minuten beetgaar en laat uitlekken en afkoelen.
Kluts het ei en meng het met het kookvocht en het zout.
Vijzel de korianderzaadjes (of gebruik korianderpoeder) en roer deze samen met de bloem door het eimengsel.
Laat het beslag minimaal een half uur rusten.
Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als het beslag te dik is.
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Haal de pastinaakplakken eerst door de bloem en daarna door het beslag.
Bak de beignets in de hete olie aan beide zijden lichtbruin in enkele minuten.
Serveer de beignets met appelchutney.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de pastinaakbeignets met een frisse appelchutney of een andere saus naar keuze voor extra smaak.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de milde zoetheid van de pastinaak en de kruidigheid van de koriander.