Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastinaakgratin met Aardappel en Kaas
Deze hartige pastinaakgratin combineert de zoete, aardse smaak van pastinaak met romige aardappelen en gesmolten kaas voor een heerlijk comfortfoodgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
mes
ovenschaal
Oven
snijplank
Ingrediënten
▢
350
g
aardappelen
▢
75
g
boter
▢
50
g
geraspte kaas
▢
200
g
uien
▢
1
el
fijngehakte peterselie
▢
500
g
pastinaken
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schrap en was de pastinaken en verwijder de uiteinden.
Schil en was de aardappelen.
Snijd de uien, pastinaken en aardappelen in dunne schijven.
Vet een ovenschaal in en leg de schijven afwisselend plat in de schaal.
Snijd de boter in klontjes en verdeel over de groenten.
Breng op smaak met zout, peper en fijngehakte peterselie.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats in de oven.
Stoof het geheel in ca.
50 minuten gaar.
Verwijder de folie, strooi de geraspte kaas over de schotel.
Zet de schaal terug in de oven en gratineer gedurende 5 minuten tot de kaas goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade en een stukje knapperig brood.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch