Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Patatje kapsalon
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kom
Koelkast
airfryer
Ingrediënten
▢
600
gram
lamsschouder
in reepjes gesneden
▢
3
el
shoarmakruiden
▢
1
zakje
ijsbergsla
▢
½
st
komkommer
▢
8
kerstomaatjes
▢
600
gram
patat
▢
3
teentjes
knoflook
▢
2
el
mayonaise
▢
2
el
yoghurt
▢
tijm
▢
bieslook
▢
zout
▢
4
el
olijfolie
Instructies
Meng in een kom(metje) de mayonaise en de yoghurt.
Verwijder de velletjes van de knoflook.
Pers de knoflook uit boven de kom.
Doe wat tijm en bieslook in de kom en meng goed door elkaar.
Zet tot gebruik weg in de koelkast.
Meng de shoarma kruiden door het vlees.
Verwarm 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma.
Bak de patat in de oven, airfryer of friteuse.
Snijd intussen de komkommer in plakjes en snijd de tomaatjes door midden.
Verdeel de ijsbergsla, komkommer en de tomaatjes over de borden.
Sprenkel wat olijfolie over de ijsbergsla.
Zodra de patat en de shoarma gaar zijn verdeel je deze ook over de borden.
Zout de patat.
Verdeel wat knoflooksaus over het shoarmavlees.
Zet de rest van de saus op tafel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
Land van herkomst
Nederland