Geniet van de heerlijke combinatie van zelfgemaakt stoofvlees en versgebakken frietjes. Dit oer-Hollandse gerecht is perfect voor een gezellige maaltijd met je gezin.
Verwarm een stoofpan op het vuur en smelt hierin een klont boter.
Bak de ui even aan, voeg de geperste knoflook toe en bak dit kort mee.
Voeg het vlees toe, breng op smaak met peper en zout en voeg de mosterd toe.
Roer door en bak het vlees even aan alle kanten.
Voeg het bier erbij en schraap de aanbaksels los in de pan.
Breng het bier aan de kook en draai het vuur daarna laag.
Voeg het laurierblad, kruidnagel, takje tijm, azijn en appelstroop toe.
Laat het geheel met de deksel op de pan 3 tot 4 uur stoven, totdat het vlees mooi zacht is.
Roer regelmatig door en verwijder voor het serveren het laurierblad en de tijm.
Bereid de verse friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de frituurpan, oven of airfryer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer het stoofvlees met een flinke portie versgebakken friet of gebakken aardappeltjes.Wijnadvies:Een stevige rode wijn, zoals een Syrah of een Zinfandel, past goed bij het rijke stoofvlees.