Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Pâté met appel en cranberries
Deze pâté met gebakken appel en cranberries is een verfijnd en smaakvol voorgerecht, perfect voor speciale gelegenheden of een feestelijk buffet.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Appelboor
broodrooster
keukenpapier
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
kleine
rode appels
▢
2
el
boter
▢
150
g
roompaté
▢
2
el
cranberries uit pot
bijv. Ocean Spray
▢
½
ciabattastokbrood
225 g
Instructies
Was de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
Snijd elke appel in 4 plakken van ongeveer 1 cm dik.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de appelplakken op hoog vuur gedurende 2 minuten, keer ze halverwege.
Neem de appelplakken uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier.
Snijd de ciabatta in 8 plakken en rooster deze lichtbruin in de broodrooster.
Besmeer de geroosterde ciabatta plakken royaal met roompaté.
Leg de gebakken appelplakken op de paté.
Garneer met cranberries.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer dit gerecht met een lichtzoete dessertwijn zoals een Sauternes of een frisse Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Hapjes
/
Tussengerecht
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Feestdagen etc
Kerst