Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Patésoesjestoren met balsamicosiroop
Porties:
8
personen
Voorbereidingstijd
26
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
spuitzak
Ingrediënten
▢
75
g
roomboter
▢
zout
▢
90
g
bloem
gezeefd
▢
3
eieren
▢
1
dl
balsamicoazijn
▢
1
dl
rode port
▢
150
g
bruinebasterdsuiker
▢
125
ml
slagroom
▢
250
g
roompaté
zonder vetrandjes
▢
25
g
gepelde pistachenoten
fijngehakt
Instructies
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
In pan met dikke bodem 1½ dl water met boter en ½ theelepel zout aan de kook brengen.
Bloem in een keer toevoegen en met houten lepel roeren tot deeg van pan loslaat. Van vuur af eieren een voor een erdoor kloppen.
Blijven kloppen tot deeg blazen gaat trekken en mooi glanst.
Deeg overdoen in spuitzak met glad mondstuk en op bakplaat 32 toefjes deeg met ca. 2 cm tussenruimte spuiten. In oven soesjes ca. 10 minuten bakken.
Oven terugschakelen op 175 °C en soesjes in nog 15 minuten gaar bakken.
Soesjes aan onderkant inknippen en in uitgeschakelde oven ca. 3 minuten laten uitdampen.
Op taartrooster laten afkoelen.
Intussen in pan azijn, port en suiker aan de kook brengen.
Suiker al roerend oplossen en mengsel ca.5 minuten zachtjes inkoken tot stroperige saus.
Laten afkoelen. In kom slagroom bijna stijfkloppen.
Paté en zout naar smaak toevoegen en met mixer tot luchtige massa kloppen.
Overdoen in spuitzak.
Elk soesje vullen met patéroom.
Op schaal soesjes tot piramide opstapelen en balsamicosiroop van bovenaf gelijkmatig over soesjes gieten.
Pistachenoten erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes