Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Patlican Kebabi
Lamsvlees met aubergines
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
lamslappen
▢
3
grote
aubergine
▢
2
grote
ui
▢
3
grote
tomaten
▢
60
gram
boter
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
4
takjes
peterselie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.
Schil de aubergines, snijd ze in plakken en zet ze met zout bestrooid weg.
Pel de uien en snijd ze grof, pel de tomaten en laat ze heel.
Verhit de helft van de boter in een flinke braadpan en fruit er de uien in.
Voeg het vlees toe en bak dit onder geregeld omscheppen aan alle kanten
bruin.
Voeg dan op laag vuur de tomaten, het paprikapoeder, de peterselie, zout en
peper toe en laat dit alles in een dichte pan heel zachtjes stoven.
Spoel de gesneden aubergines onder de koude kraan schoon, dep ze droog en
bak ze in de resterende boter aan weerskanten bruin.
Leg ze daarna voorzichtig bovenin de stoofpan, giet nog een scheutje kokend
water bij en laat het geheel een uur zachtjes stoven.
Roer vooral niet in de pan, maar schud af en toe, zodat de aubergines heel
bovenop blijven liggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er
pilav
of yoghurt bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Turkije