Schil of was 2 perziken en snijd deze in plakjes of blokjes.
Vul een afsluitbare kan met koud water.
Voeg de (Peachy Bootea) perzikthee en de perzikken toe aan het water.
Laat deze blend 6 tot 12 uur trekken in de koelkast.
Groene of witte thee is na 6 tot 8 uur klaar om te serveren, zwarte, oolong en pu-erh thee hebben 10 tot 12 uur nodig.
Gebruikt u Peachy Bootea (witte thee) is de ijsthee na 8 uur zeker klaar.
Om te testen of de thee voldoende op smaak is kunt u na een aantal uur even proeven.
Blijkt de ijsthee niet zoet genoeg te zijn is het altijd mogelijk om naar smaak nog wat suiker of zoetstof toe te voegen.
Schenk de ijsthee door een theezeef om de theeblaadjes uit het water te verwijderen.
Bewaar de stukjes perzik voor het opdienen van de ijsthee.
Serveer in ieder geval met ijsblokjes en perzikschijfjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips - Serveer met veel ijs. - Serveer met stukjes perzik. - Liever een ijsthee met prik? Maak de koude gebrouwen thee met bruiswater. - Voeg eventueel wat schijfjes citroen, frambozen en/of muntblaadjes toe. - Gebruik een glas waarbij alle ingrediënten goed zichtbaar zijn.Geniet van deze heerlijke, verkoelende perzik ijsthee!Bekijk het recept ook hier