Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peertjes en Spitskool uit de Römertopf
Dit recept brengt stoofpeertjes en spitskool samen in een smaakvolle combinatie, perfect gebakken in de Römertopf. Een heerlijke toevoeging aan je feestmaaltijd!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
römertopf
Ingrediënten
▢
500
g
spekblokjes
▢
500
g
spitskool
▢
600
g
stoofperen
▢
1
dl
water
▢
2
dl
rode wijn
▢
Balsamico azijn naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Week de Römertopf in water gedurende ongeveer 15 minuten.
Schil de stoofperen en snijd ze in partjes.
Verdeel de spekblokjes op de bodem van de Römertopf en kruid met peper.
Leg de spitskool bovenop de spekblokjes en verdeel de peertjes erover.
Meng de wijn, water en balsamico azijn en schenk voorzichtig over de peertjes.
Zet het deksel op de Römertopf en plaats deze in een niet voorverwarmde oven.
Bak gedurende ongeveer 120 minuten op 180ºC.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Riesling past goed bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
1.2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Kerst