Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Pekingeendsoep met Chinese Kool en Ham
Deze smaakvolle soep uit peking is een klassieke en verfijnde Chinese soep. Met een krachtige eendenbouillon, Chinese kool soep en ham, is dit een heerlijk voorgerecht soep dat ook geschikt is voor de feestdagen.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
!ndicatie
€ 4,50 (indicatie)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deksel
Koekenpan
kom
mes
snijplank
vergiet
Ingrediënten
▢
4
plakken
gerookte ham zonder zwoerd of vet
▢
1
kleine
Chinese kool
▢
1
liter
eendenbouillon
▢
1
eetlepel
sesamzaad
▢
een klein beetje knoflook uit de knijper
▢
1-2
eetlepels
lichte sojasaus
▢
1
theelepel
witte wijnazijn
▢
1
losgeklopte eierdooier
▢
zout
▢
witte peper uit de molen
Instructies
Snijd de ham in heel kleine blokjes.
Maak de kool schoon, snijd er repen van en gooi de harde kern weg.
Was en laat de repen goed uitlekken in een vergiet.
Doe de gewassen en uitgelekte reepjes Chinese kool in de hete eendenbouillon en laat deze ten hoogste 5 tot 6 minuten koken.
Rooster de sesamzaadjes in een hete, droge koekenpan en leg er een deksel op om te voorkomen dat ze springen.
Voeg de ham, knoflook, sesamzaadjes, azijn en sojasaus toe aan de soep.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Laat de soep nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
Meng vlak voor het opdienen de losgeklopte eierdooier al roerend met een heel klein straaltje door de soep, zodat die sliertjes vormt.
Dien de soep op in verwarmde kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van gerookte ham, kunt u ook gerookte kip of eendenborst gebruiken. Vooral eendenborst maakt de soep extra feestelijk.
Serveertip
Deze lichte soep is een perfect
chinees gerecht
om de maaltijd mee te beginnen. Serveer er eventueel een stukje knapperig stokbrood bij.
Wijnadvies
Bij deze licht zoutige soep met een complexe smaak past een droge, minerale witte wijn, zoals een Grüner Veltliner of een jonge Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
China
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden