Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Penne alla puttanesca
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300 - 400
g
penne
▢
zot
▢
peper
▢
2
teentjes
knoflok
fijngesneden
▢
1
chilipeper
fijngesneden
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
3 - 5
ansjovis
fijngesneden
▢
250 - 300
g
tomaat
gehalveerd
▢
2
theelepel
oregano
▢
2 - 3
eetlepels
kapprtjes
▢
10
olijven
in plakjes
▢
1 - 2
theelepel
citroen
Instructies
Pasta 'alla puttanesca' ('van de vrouw van lichte zeden') is een klassieker uit de Italiaanse keuken
Kook de penne beetgaar.
Bak de knoflook en chilipeper 3 - 4 minuten in de olijfolie.
Voeg de ansjovisfilets to en laat ze zacht worden.
Roer de tomaatjes erdoor en laat de saus 5 - 10 minuten sudderen.
Voeg tenslotte de oregano, kappertjes, olijven, citroenschil, zout en peper toe.
Meng de saus door de uitgelekte pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië