500ggroene aspergesonderkant afgesneden en in schuine stukjes gesneden
1venkelin reepjes gesneden
2rode uienin halve ringen gesneden
200gsugarsnaps
4eetlepelsolijfolie
50ggepelde pistachenoten
100grode pesto
400gpenne pasta
100ggeraspte geitenkaa
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Meng alle groenten met 3 eetlepels olijfolie en 1/2 theelepel zout en peper.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven gedurende 25 minuten, of tot ze goudbruin en beetgaar zijn.
Schep ze regelmatig om.
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Maal ze vervolgens fijn in een vijzel of keukenmachine (bewaar een paar noten voor later).
Roer de pistachepesto en 1 eetlepel olie door de gemalen pistachenoten.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de penne af en meng deze in een grote schaal met de helft van de pistachepesto en de geitenkaas.
Schep de geroosterde groenten over de penne.
Verdeel de resterende pistachepesto over de groenten.
Strooi de overgebleven pistachenoten en kaas erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De frisse zuren van de wijn zullen de geroosterde groenten complementeren en de romigheid van de geitenkaas in balans brengen.