Een smaakvolle pasta met malse zalmblokjes, frisse rucola en een romige basilicum pesto. Een eenvoudig en snel gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond.
Kook de penne rigate in ruim kokend water met een snufje zout bijna gaar (ongeveer 10 minuten, iets korter dan op de verpakking staat).
Spoel de pasta af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalmblokjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar.
Laat de olijven uitlekken en halveer ze.
Snijd de basilicum in fijne reepjes.
Verwarm de groene pesto in een wok op laag vuur.
Voeg de pasta toe en meng goed, zodat de pasta volledig bedekt is met pesto.
Haal de wok van het vuur en schep de rucola, gehalveerde olijven en gesneden basilicum door de pasta.
Verdeel de pasta over vier borden en leg de gebakken zalmblokjes er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse tomatensalade en extra basilicumblaadjes voor garnering.Wijnadvies:Een lichte en frisse Pinot Grigio sluit perfect aan bij de smaken van de zalm, basilicum pesto en rucola. De citrusachtige tonen maken het gerecht compleet.