Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Penne met Tonijn en Krokant Broodkruim
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
14
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine of blender
Koekenpan
Hapjespan of braadpan
antiaanbakpan
Ingrediënten
▢
2
sneetjes
oud witbrood
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
400
g
penne pasta
▢
2
rode uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
blikje
ansjovisfilets
▢
500
g
cherrytomaten
▢
75
g
waterkers
▢
4
tonijnsteaks
Instructies
Ontkorst de sneetjes brood en maal ze fijn in een keukenmachine of blender.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en rooster het broodkruim goudbruin.
Laat het broodkruim vervolgens afkoelen op keukenpapier.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met zout tot ze beetgaar zijn.
Pel en snipper de uien en knoflook.
Snijd de ansjovis fijn en halveer de cherrytomaten.
Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan of braadpan en bak de ui en knoflook zachtjes gedurende 1 minuut.
Voeg de ansjovis en cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
Giet de penne af en meng deze door het tomatenmengsel.
Verwarm alles goed door.
Verhit 2 eetlepels olie in een antiaanbakpan en bak de tonijnsteaks op hoog vuur 1-2 minuten per kant, net als bij biefstuk, tot ze rosé zijn.
Breng de pasta op smaak met zout en peper en verdeel deze over vier diepe borden.
Snijd de tonijn in reepjes en leg deze op de pasta.
Strooi de waterkers en het krokante broodkruim over de pasta.
Serveertips:
Serveer de penne met tonijn en krokant broodkruim direct voor een heerlijke maaltijd.
Garneer met een scheutje extra vierge olijfolie en verse basilicumblaadjes voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtrode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
56
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
6
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij