Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peperbruschetta met serranoham en mosterd appelmoes
Allerhande 2002
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
2
appels
friszure bv Elstar Cox
▢
1
dl
appelsap
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1½
eetlepel
Zaanse mosterd
▢
zwarte peper
versgemalen
▢
zout
▢
1
Fougasse de Champaign
afbakbrood
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1
dl
olijfolie
▢
75
g
veldsla
▢
200
g
Serranoham
Instructies
Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
In steelpan appelblokjes met appelsap en suiker aan de kook brengen.
Vuur laag draaien, ca. 10 minuten laten sudderen tot appel zacht is.
Mosterd erdoor roeren en geheel nog ca. 5 minuten laten inkoken.
Pureren en mosterd-appelmoes laten afkoelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ovengrill voorverwarmen.
Van brood 8 dikke sneden snijden.
In kom dressing kloppen van citroensap,3 eetlepels olie en zout en peper naar smaak.
Veldsla door dressing scheppen.
Rest van olie en 1 eetlepel grof gemalen peper door elkaar roeren.
Brood op bakplaat onder grill schuiven en in ca. 2 minuten goudbruin en krokant roosteren (= bruschette).
Bruschette halveren, op serveerschaal leggen en besprenkelen met peperolie. Beleggen met ham en schep mosterd-appelmoes, garneren met toefjes veldsla.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
11
g
|
Vet:
23
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Brunch
/
Fruit
/
Lunch
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië