Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pepernoten 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
1
mespuntje
zout
▢
125
gram
lichtbruine basterdsuiker
▢
1
eetlepel
speculaaskruiden
▢
100
gram
boter
▢
3
eetlepels
melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 150°C.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, het zout, de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom.
Voeg de boter en de melk toe en kneed van het geheel een soepel deeg.
Voeg eventueel nog wat melk toe als het deeg te kruimelig is.
Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een kers.
Leg de balletjes op een beboterde bakplaat en druk ze enigszins plat.
Bak de pepernoten in de oven in ± 20 minuten mooi bruin en gaar.
Laat de pepernoten op een rooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas