Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pepernoten 6
± 50 stuks
Porties:
50
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
boter
▢
125
gram
bruine suiker
▢
2
theelepels
speculaaskruiden
▢
1
mespuntje
zout
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
enkele
eetlepels
melk
▢
1
klontje
boter
Instructies
Meng met een mixer (of in een keukenmachine) de zachte boter, de suiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom tot een smeuïge massa.
Voeg er geleidelijk het bakmeel en zoveel melk aan toe, dat een samenhangend deeg ontstaat.
Kneed dit tot een bal, verpak deze in folie en laat het in de koelkast 2-3 uur staan.
Verwarm de oven voor op 150-175°C.
Beboter een bakplaat, kneed balletjes van het deeg en druk deze op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
Bak de pepernoten in ± 15 minuten bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas