Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Perencake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Oven
Ingrediënten
▢
150
gr
boter
of margarine
▢
150
gr
suiker
▢
1
citroen
de geraspte schil er van
▢
2
eieren
▢
250
gr
bloem
▢
125
gr
maïzena
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
125
ml
melk
▢
1
kg
peren
▢
1
mespunt
kaneel
▢
50
gr
suiker
▢
75
gr
gehakte amandelen
▢
40
gr
boter
of margarine
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer boter, suiker, citroenrasp en eieren tot een schuimige massa.
Vermeng bloem met maïzena en bakpoeder en doe dit afwisselend met de melk bij de schuimige boter.
Klop tot een mooi glad deeg verkregen is.
Vet een bakblik of ovenplaat in en strijk het beslag erop.
Schil de peren, verwijder stelen en klokhuizen en snij ze in grote stukken.
Verdeel de stukken gelijkmatig over het beslag.
Strooi er suiker, kaneel en gehakte amandelen over. Bak de cake 30-40 minuten.
Als de taart klaar is met gesmolten boter bestrijken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit