Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Perfect gekookte aardappelen als basisgerecht
Dit
Perfect gekookte aardappelen
recept is de ideale basis voor elke maaltijd. Simpel, klassiek en altijd geslaagd bij vlees, vis of als vegetarisch gerecht. Perfect voor bijgerechten en salades.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
!ndicatie
€ 1,00 (indicatie)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
dunschiller
houten lepel
kookpan
vergiet
Ingrediënten
▢
1,5
kg
aardappelen
▢
10
g
zout
Instructies
Schil de aardappelen dun en verwijder zorgvuldig alle pitten en onregelmatigheden zoals groene of blauwe plekken.
Was de aardappelen grondig onder koud water.
Gebruik je oudere aardappelen, laat ze dan een paar uur in koud water weken voor het koken.
Breng water aan de kook in een pan en voeg het zout toe.
Voeg de aardappelen toe aan het kokende water.
Kook ze in ongeveer 30 minuten gaar, afhankelijk van de grootte.
Giet de aardappelen af in een vergiet.
Zet de pan kort terug op laag vuur en laat de aardappelen droogstomen terwijl je ze af en toe omschudt.
Serveer de aardappelen warm als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de
gekookte aardappelen
met een klontje boter en verse peterselie. Ze zijn ook een uitstekende basis voor stamppot, ovenschotels of salades.
Wijnadvies
Een frisse droge witte wijn zoals Chardonnay of Riesling past goed bij gekookte aardappelen, zeker bij lichte maaltijden of vis.
Voedingswaarden
Calories:
154
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
0
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Magnetron koken
/
Stoofpot
/
Tapas
/
Zuivel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch