Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Persillade van ham met mosterdsaus
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 rechte glaasjes (inhoud ca. 125 ml)
Ingrediënten
▢
4
blaadjes
gelatine wit
▢
300
ml
kippenbouillon
tablet
▢
250
g
boerenbeenham
iets dikkere plakken
▢
30
g
peterselie
gehakt
▢
1
el
grove mosterd
▢
4
el
crème fraîche
▢
ijsklontjes
Instructies
Voorbereiden:
Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water.
Breng in een pannetje de bouillon aan de kook, voeg naar smaak zout en peper toe. Neem het pannetje van het vuur.
Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in de bouillon.
Zet het pannetje in een bak met water met enkele ijsblokjes.
Roer af en toe, zodat de bouillon snel afkoelt.
Snijd intussen de ham in dunne reepjes.
Roer als de bouillon is afgekoeld-maar nog niet stijf is-de ham en peterselie erdoor.
Wacht tot de bouillon begint te geleren en schep alles dan in 4 kleine glaasjes.
Laat de persillade in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.
Roer de mosterd en crème fraîche door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Bereiden
Maak met de vingers de zijkanten van de persillade los.
Leg een bordje op een glas en keer ze samen.
Schep de mosterd crème fraîche erop en ernaast.
Lekker met veldsla en geroosterd brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Franse klassieker heet 'persillade'.
Door de lichte, frisse smaak is het een ultiem voorjaarsgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk