Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pesto Aardappelsalade met Chorizo en Bacon
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Wachttijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
kom
Ingrediënten
▢
500
g
Lady Christl aardappels
▢
1
citroen
▢
1
potje
groene pesto
135 g, Grand'ltalia
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
Zout
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
1
courgette
▢
100
g
chorizo
in blokjes
▢
100
g
bacon
in plakjes
▢
2
takjes
peterselie
zakje á 30 g
▢
50
g
zwarte olijven
zonder pit
Instructies
Voorbereiden:
Boen de aardappels onder koud stromend water goed schoon.
Kook de aardappels met schil in ca.
15 minuten beetgaar.
Pers de citroen uit.
Roer de pesto met olijfolie en citroensap tot een saus en breng op smaak met zout en peper.
Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.
Voeg de courgette en chorizo toe aan de pestosaus en roer goed.
Bak de bacon in een pan met anti-aanbaklaag in ca.
3 minuten knapperig bruin.
Laat afkoelen en verkruimel boven een kom tot kleine stukjes.
Knip de peterselie boven de bacon fijn en meng goed door elkaar.
Breng op smaak met peper.
Pel de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
Voeg toe aan het pestomengsel en schep voorzichtig door elkaar.
Laat de salade ca. 1 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Bereiden:
Halveer de olijven.
Doe de salade over in een schaal.
Bestrooi met het peterselie-baconmengsel.
Garneer met de olijven.
Serveer met ciabatta (Italiaans stokbrood).
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Pesto Aardappelsalade met Chorizo en Bacon past goed bij een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
24
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
28
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië