Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pesto ricottataart
Porties:
14
stuks
Total time
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Koelkast
taart- of springvorm doorsnede ca. 22 cm
taartrooster
Ingrediënten
▢
50
g
zonnebloempitten
▢
75
g
melbatoast
▢
50
g
boter
of margarine
▢
2
eetlepel(s)
milde olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
½
theelepel
zout
▢
2
eieren
▢
1
bak
groene pesto
100 g
▢
14
blaadjes
basilicum
▢
350
gr
ricotta
Instructies
Voorbereiden
In droge koekenpan zonnebloempitten goudbruin roosteren.
In keukenmachine zonnebloempitten en melbatoast fijnmalen.
Boter smelten en op 1 eetlepel na door toastkruim mengen.
Taartvorm invetten met rest van boter.
Toastkruim gelijkmatig over bodem van vorm verdelen en goed aandrukken.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Met mixer ricotta, olie, bloem en zout kloppen.
Eieren één voor één toevoegen en erdoor mengen.
Ricottamengsel op taartbodem scheppen en gladstrijken.
Ricottataart in midden van oven in ca. 40 minuten licht goudbruin en gaar bakken.
Taart ca. 30 minuten in geopende oven laten afkoelen.
Op taartrooster verder laten afkoelen.
Bereiden
Riccottataart rondom garnaren met basilicumblaadjes en bestrijken met pesto.
Pesto-ricottataart in 14 puntjes snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Hartige taart
/
Kaas
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch